Coaching

Energie is leven en dat wil stromen! Als het stroomt doe je over het algemeen de dingen die bij je passen en je goed doen voelen. Je zit lekker in je vel, weet wat je wilt en staat in contact met je verlangen. Je bent op de juiste weg en er is een gezond evenwicht tussen jou en de buitenwereld. Je ervaart bewegingsvrijheid.

Maar wat als het even niet zo lekker stroomt van binnen en je eerder stagnatie ervaart:

  • Je ‘loopt vast’ door een vraagstuk waar je geen passend antwoord op kunt vinden;
  • Je ‘loopt stuk’ in een situatie die niet het beste in je naar boven haalt;
  • Je ‘loopt leeg’ in een situatie waar je niet wordt gevoed;
  • Je ‘loopt over’ in een situatie die te veel van je vraagt;
  • Je ‘loopt dood’ op een weg die je ooit bent ingeslagen, maar die niet meer bij je past.

Soms heb je helder wat de oorzaak is van deze stagnatie. Soms ook niet, maar voel je een onverklaarbare onderstroom die je weghoudt bij waar je zou willen zijn.

Als er iets is wat jouw energie belet te stromen of als je je eigen energiestroom niet volgt, ga je dit ook merken. Alleen op een minder aangename manier. Bijvoorbeeld door vermoeidheid, prikkelbaarheid, fysieke klachten, neerslachtigheid en andere onaangename uitingsvormen. De onderdrukte levensstroom wil nu eenmaal een uitweg vinden.

Op ontdekkingstocht naar jouw innerlijke conflict en blokkades

Belangrijk dus om zicht te krijgen op dat wat jouw stroom blokkeert, op het innerlijk conflict dat hieraan ten grondslag ligt. De kans is groot dat je te maken hebt met onbewuste patronen, overtuigingen en blinde vlekken. Omdat je er zelf middenin zit, is het lastig om hier zicht op te krijgen. Zoals je door de bomen het bos niet meer ziet, zeg maar.

Dan kan het fijn zijn als iemand met je meekijkt. Die licht werpt op wat in de schaduw is komen te staan. Zodat zichtbaar wordt wat voelbaar is. Iemand die je met nieuwe ogen laat kijken en je de situatie anders laat benaderen. Zodat een nieuwe wereld zich voor je kan openen met andere mogelijkheden en perspectieven. En jouw stroom weer op gang kan komen.

Ik begeleid je graag bij de reis naar binnen. Welkom!

Interesse in een-op-een coaching?

Neem contact op met Annemieke voor meer informatie of plan een intakegesprek.

Mijn werkwijze

Wat je van mij kunt verwachten is dat ik op een professionele wijze met je aan de slag ga en mijn kennis, kunde en ervaring naar vermogen inzet om je op je weg te begeleiden. Daarbij zet ik diverse werkvormen in o.a. afkomstig uit de Zijnsoriëntatie, Transsectionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren en systemisch werk. Begrippen die je nu wellicht niets zeggen, maar waarover ik je ga leren tijdens onze sessies. Zodat jij beter gaat begrijpen hoe je denkt, voelt en doet wat je doet. Daarnaast laat ik je vooral ook ervaren hoe het anders kan, met lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen. 

Door impactvolle gebeurtenissen en uitdagingen op mijn eigen levenspad , weet ik goed wat diepgaande veranderingsprocessen van je vragen. Veel thema’s die in coaching aan de orde komen zijn mij bekend. Mijn eigen ervaringen, inzichten en levenslessen neem ik mee in iedere ontmoeting. Niet om het beter te weten, maar wel om je beter te kunnen begrijpen.

We gaan samen op ontdekkingstocht, vanuit jouw vraag en in jouw tempo. Met diepgang en lichtheid en mooie inzichten en uitzichten onderweg. Voor zolang het voor jou goed voelt om stappen te blijven zetten. Dat bepaal jij!

Ik ben open, eerlijk en direct. Ik prikkel, inspireer, trigger, motiveer, breng je tot stilstand of juist in beweging, bied je een luisterend oor of geef een duwtje in je rug, schijn een lichtje in jouw duisternis, laat je patronen doorbreken, omdenken en anders kijken. Met een lach of een traan.  Alles mag er zijn!

 

Traject & tarieven

Het aantal sessies voor een traject ligt vooraf niet vast en is afhankelijk van de vraag en het gewenste resultaat. Soms leidt één gesprek al tot een belangrijk inzicht en een eerste beweging naar verandering. Meestal zijn er meerdere sessies nodig om patronen te doorgronden en een duurzame verandering te kunnen waarborgen.

Een coachsessie duurt ongeveer 1 ½ uur. Sessies vinden meestal een keer per veertien dagen plaats, maar dit kan in overleg worden aangepast. Persoonlijke ontmoeting heeft een sterke voorkeur, maar online coaching is ook mogelijk. Meestal krijg je tussen de sessies door een zogenaamde huiswerkopdracht om opgedane inzichten verder te onderzoeken of deze in de praktijk te brengen.

Een kennismakings- en/of intakegesprek van max. 60 min is kosteloos en vrijblijvend. Dit kan persoonlijk in mijn praktijk aan huis of digitaal via ZOOM.

Besluit je om een coaching bij mij te starten, dan hanteer ik het volgende tarief:

coachsessie van 1 ½ uur is 75,- Euro incl. btw

Vergoeding

Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel kun je kosten voor opleiding, coaching en persoonlijke ontwikkeling aftrekken van de belasting. Ook zijn werkgevers of arbodiensten soms bereid een coaching traject (deels) te vergoeden.

“De echte ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen,
maar het kijken met nieuwe ogen” 

Marcel Praust