Coaching

Kom in beweging

Energie is leven en dat wil stromen! Als het stroomt doe je over het algemeen de dingen die bij je passen en je goed doen voelen. Je zit lekker in je vel, weet wat je wilt en staat in contact met je verlangen. Je bent op de juiste weg en er is een gezond evenwicht tussen jou en de buitenwereld. Je ervaart bewegingsvrijheid.

Maar wat als het even niet zo lekker stroomt van binnen en je eerder stagnatie ervaart:

  • Je ‘loopt vast’ door een vraagstuk waar je geen passend antwoord op kunt vinden;
  • Je ‘loopt stuk’ in een situatie die niet het beste in je naar boven haalt;
  • Je ‘loopt leeg’ in een situatie waar je niet wordt gevoed;
  • Je ‘loopt over’ in een situatie die te veel van je vraagt;
  • Je ‘loopt dood’ op een weg die je ooit bent ingeslagen, maar die niet meer bij je past.

Soms heb je helder wat de oorzaak is van deze stagnatie. Soms ook niet, maar voel je een onverklaarbare onderstroom die je weghoudt bij waar je zou willen zijn.

Als er iets is wat jouw energie belet te stromen of als je je eigen energiestroom niet volgt, ga je dit ook merken. Alleen op een minder aangename manier. Bijvoorbeeld door vermoeidheid, prikkelbaarheid, fysieke klachten, neerslachtigheid en andere onaangename uitingsvormen. De onderdrukte levensstroom wil nu eenmaal een uitweg vinden.

Op ontdekkingstocht naar jouw innerlijke conflict en blokkades

Belangrijk dus om zicht te krijgen op dat wat jouw stroom blokkeert, op het innerlijk conflict dat hieraan ten grondslag ligt. De kans is groot dat je te maken hebt met onbewuste patronen, overtuigingen en blinde vlekken. Omdat je er zelf middenin zit, is het lastig om hier zicht op te krijgen. Zoals je door de bomen het bos niet meer ziet, zeg maar.

Dan kan het fijn zijn als iemand met je meekijkt. Die licht werpt op wat in de schaduw is komen te staan. Zodat zichtbaar wordt wat voelbaar is. Iemand die je met nieuwe ogen laat kijken en je de situatie anders laat benaderen. Zodat een nieuwe wereld zich voor je kan openen met andere mogelijkheden en perspectieven. En jouw stroom weer op gang kan komen.

Ik begeleid je graag bij de reis naar binnen. Welkom!

“De echte ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het kijken met nieuwe ogen” 

- Marcel Proust
"Ik neem de benen. Jij ook?
Te voet de vrijheid tegemoet!"

Over Annemieke

Aangenaam, mijn naam is Annemieke Oost. Ik plaats anderen niet graag in hokjes en mezelf dus ook niet. Noem me coach, trainer, systemisch opsteller of reisbegeleider, ik voel me bovenal een pelgrim in het dagelijks leven: een DailyPilgrim.

Mijn werkwijze

Wat je van mij kunt verwachten is dat ik op een professionele wijze met je aan de slag ga en mijn kennis, kunde en ervaring naar vermogen inzet om je op je weg te begeleiden. Daarbij zet ik diverse werkvormen in o.a. afkomstig uit de Zijnsoriëntatie, Transsectionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren en systemisch werk. Begrippen die je nu wellicht niets zeggen, maar waarover ik je ga leren tijdens onze sessies. Zodat jij beter gaat begrijpen hoe je denkt, voelt en doet wat je doet. Daarnaast laat ik je vooral ook ervaren hoe het anders kan, met lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen. 

Door impactvolle gebeurtenissen en uitdagingen op mijn eigen levenspad , weet ik goed wat diepgaande veranderingsprocessen van je vragen. Veel thema’s die in coaching aan de orde komen zijn mij bekend. Mijn eigen ervaringen, inzichten en levenslessen neem ik mee in iedere ontmoeting. Niet om het beter te weten, maar wel om je beter te kunnen begrijpen.

We gaan samen op ontdekkingstocht, vanuit jouw vraag en in jouw tempo. Met diepgang en lichtheid en mooie inzichten en uitzichten onderweg. Voor zolang het voor jou goed voelt om stappen te blijven zetten. Dat bepaal jij!

Ik ben open, eerlijk en direct. Ik prikkel, inspireer, trigger, motiveer, breng je tot stilstand of juist in beweging, bied je een luisterend oor of geef een duwtje in je rug, schijn een lichtje in jouw duisternis, laat je patronen doorbreken, omdenken en anders kijken. Met een lach of een traan.  Alles mag er zijn!

 

Traject & tarieven

Het aantal sessies voor een traject ligt vooraf niet vast en is afhankelijk van de vraag en het gewenste resultaat. Soms leidt één gesprek al tot een belangrijk inzicht en een eerste beweging naar verandering. Meestal zijn er meerdere sessies nodig om patronen te doorgronden en een duurzame verandering te kunnen waarborgen.

Een coachsessie duurt ongeveer 1 ½ uur. Sessies vinden meestal een keer per veertien dagen plaats, maar dit kan in overleg worden aangepast. Persoonlijke ontmoeting heeft een sterke voorkeur, maar online coaching is ook mogelijk. Meestal krijg je tussen de sessies door een zogenaamde huiswerkopdracht om opgedane inzichten verder te onderzoeken of deze in de praktijk te brengen.

Een kennismakings- en/of intakegesprek van max. 60 min is kosteloos en vrijblijvend. Dit kan persoonlijk in mijn praktijk aan huis of digitaal via ZOOM.

Besluit je om een coaching bij mij te starten, dan hanteer ik het volgende tarief:

Coachsessie van 1 ½ uur is 85,- Euro incl. btw

Vergoeding

Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel kun je kosten voor opleiding, coaching en persoonlijke ontwikkeling aftrekken van de belasting. Ook zijn werkgevers of arbodiensten soms bereid een coaching traject (deels) te vergoeden.

‘De pelgrimstocht heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik gun deze ervaring iedereen’
Lisa van Oort
‘Het veranderende landschap, de gesprekken en ontmoetingen onderweg waren spiegels om mijn eigen verhaal op te helderen. Deze reis is je leven in het klein.’
Nik van Hoogstraten
‘Erg relaxte sfeer, niets moet, alles mag. Voordat ik het wist was ik dingen aan het vertellen die ik normaal niet zo snel op tafel leg.
Mascha Schraven
‘Een bijzonder mooie ervaring. Met Jennecke en Annemieke als captains terwijl je ondertussen je eigen koers vaart, loopt en ervaart. De vragen of je iets wilt delen maakt de wandeling, het even loskoppelen van de dagelijkse sleur, zeer aangenaam. Eigenlijk houd ik niet van wandelen en ik had niet geoefend, maar wat vond ik dit leuk om te doen.
Rosemary
‘Helderheid over een belangrijk thema in mijn leven en de moed om een knoop door te hakken; de 6-daagse pelgrimstocht was voor mij een life changing experience. Ik voelde me veilig in de groep, waardoor ik me kon openstellen voor alle ervaringen. Jennecke en Annemieke vullen elkaar aan en tonen ook hun eigen kwetsbaarheid, waardoor er een gevoel van gelijkwaardigheid ontstaat.  Door het wandelen is er iets in beweging gezet. Van ‘ja maar…’ naar ‘en toch…’. Ik durf weer te dromen!’
Monique van Schijndel
‘Een unieke ervaring! De combinatie van het wandelen, samen lunchen in de natuur, het ontdekken en delen van elkaars manier van levenskunst. Dat je je op de terugreis realiseert: wat een leuk initiatief om mensen bij elkaar en in verbinding te brengen.’
Joost Hanssen

In 2015 liep ik mijn eerste camino van Porto naar Santiago de Compostella. Een impactvolle gebeurtenis had in de jaren ervoor mijn leven compleet op z’n kop gezet. Op mijn 28e ben ik namelijk plotseling slechtziend geworden. Om na mijn revalidatietraject weer een gevoel van onafhankelijk te ervaren en zelfvertrouwen te krijgen, ging ik op pad. Mijn beperking had de regie over mijn leven genomen en dat wilde ik doorbreken. Met deze pelgrimstocht zou ik mijn wereld weer vergroten en ervaren dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt. Om na 240 km pelgrimeren de eindstreep te halen was een onbeschrijfelijk gevoel van euforie en overwinning! Ik wist; dit is het begin van iets nieuws.

Ik besloot van de ontstane passie voor pelgrimeren een missie te maken; mensen mee op pad nemen voor een reis naar binnen. In eerste instantie voor lotgenoten, met de oprichting van Stichting Anders Bekeken in 2016. Daarna door jongeren, die om diverse redenen op school of werk waren uitgevallen, mee op pelgrimstocht te nemen voor nieuw perspectief. Om vervolgens een eigen onderneming op te richten onder de naam DailyPilgrim in 2019. Met een aanbod van diverse pelgrimstochten voor iedereen die een reis van betekenis wil maken.

In 2021 diende zich plotseling een mooie kans aan. Een samenwerking met de organisatie Wandel naar Jezelf. Ineens werkten we vanuit een team. Als ondernemers vulden we elkaar goed aan en we konden meters maken. De agenda was goed gevuld met pelgrimstochten en wandelretraites. Wij zijn met heel veel groepen op pad geweest; in Nederland, maar vooral ook in Frankrijk, Portugal en Spanje.

Elke pelgrimstocht was uniek. Elke pelgrimstocht had eigen thema’s. Elke pelgrimstocht verraste en ontwapende. Elke pelgrimstocht had grote impact. Elke pelgrimstocht was een reis van betekenis.

Het is eigenlijk niet onder woorden te brengen, wat het begeleiden van deze pelgrimstochten voor mij betekent. De bereidheid van de deelnemers, het vertrouwen, het delen, de co-creaties, de verdieping, het worstelen, het lachen, het huilen en het immense genieten met elkaar. Daarin te mogen faciliteren is het mooiste wat ik ooit heb gedaan!

En toch komt aan dit avontuur van pelgrimeren een einde. Voorlopig althans. Aangezien de geplande overname van Wandel naar Jezelf door omstandigheden niet door is gegaan, is het tijd om te herijken. Om te reflecteren op alle opgedane kennis en ervaring. De balans op te maken en te ontdekken hoe een vervolg eruit zou kunnen zien. Want deze prachtige, transformerende ervaring gun ik iedereen!

Voorlopig dus geen nieuwe pelgrimstochten op de agenda. Voor nu is de cirkel rond. De camino bestaat al duizenden jaren en zal geduldig blijven wachten op een terugkeer. Dat is een ding wat zeker is. Hoe en wanneer? Dat gaan we zien!

Voor nu, Camino Bedankt! Je hebt altijd precies gegeven wat nodig was.

Annemieke Oost
DailyPilgrim