6-daagse pelgrimstocht
‘Loop je Vrij!’ op de Walk of Wisdom

Pad van je eigen wijsheid

Ga mee op ontdekkingsreis en ervaar de bijzondere aspecten van het pelgrimsleven op de Walk of Wisdom. Een bestaande pelgrimsroute vanuit Nijmegen over onverharde paden en door glooiende landschappen over de grens met Duitsland. De overnachtingen langs de route zijn afwisselend, uniek en karakteristiek. We zijn zes dagen onderweg en lopen gemiddeld 20 km per dag (totaal ongeveer 100 km). Als een echte pelgrim neem je je eigen backpack mee, dus alles wat je achter laat is mooi meegenomen!

 

 

 

Reis naar binnen

Dit is niet zomaar een wandeltocht, maar vooral een reis naar binnen. We gaan op pad aan de hand van een thema of vraag en onderweg werken we met storytelling, kleine opdrachten, ervaringsgerichte oefeningen, stilte of juist een goed gesprek. We begeven ons op onbekend terrein en van geijkte paden. Letterlijk en figuurlijk. Een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen in de ontmoeting met anderen.

Waarom een pelgrimstocht?

Een pelgrimstocht is een perfecte manier om jezelf beter te leren kennen en levensvragen te onderzoeken. Behalve een tocht in de buitenwereld maak je vooral een reis in je binnenwereld. 


Wat we je bieden

 • Een unieke ervaring! Op pelgrimstocht gaan is meer dan lopen alleen. Je gaat de kracht ervaren van eenvoud, ontmoeting, verbinding, verdieping en avontuur. Het is vertrekken om thuis te komen bij jezelf door onderweg te zijn. Wat dat precies voor jou betekent mag je zelf gaan ondervinden. Het pad zal zich iedere dag verder ontvouwen als je er met een open blik instapt.       
 • Een intakegesprek (telefonisch/videobellen) vooraf aan de tocht met een van de begeleiders, waarin we kennis maken en samen kijken naar jouw intentie om op ontdekkingstocht te gaan. Wat zijn jouw verwachtingen, wat hoop je dat de week je op gaat leveren, heb je vragen waar je aandacht aan wilt besteden, wat heb je nodig om goed op pad te kunnen gaan, wat neem je mee en wat laat je achter? Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent en het maximale uit deze ervaring gaat halen! 
 • We gidsen je dagelijks van A naar B op de etappes van het bijzondere wandelpad Walk of Wisdom, zodat jij je daar niet actief mee bezig hoeft te houden en optimaal kunt ontspannen en kunt genieten van de prachtige omgeving. De route is overigens goed gemarkeerd, dus af en toe ‘op eigen houtje’ lopen is zeker mogelijk.   
 • Alles is voor je geregeld. Je kunt erop vertrouwen dat je iedere dag na een fikse wandeletappe kunt genieten van een warme douche, goed bed en een lekkere maaltijd. De vijf overnachtingsplekken waar we verblijven zijn zeer gevarieerd. We geven hier bewust van tevoren niet meer informatie over, om het verrassingseffect te behouden en de kracht van het pelgrimeren (onderweg Zijn en niet alles Weten) te ervaren.
 • Wij bestellen van tevoren een Welkomstpakket van de Walk of Wisdom voor je, die je voor vertrek thuis ontvangt. Daarmee steunen we de Stichting en krijg jij een prachtig ontworpen routeboekje, een pelgrimsspeld voor op je tas en een veter om je etapperingetjes aan te rijgen. Het boekje wijst je de weg buiten, maar doet ook een appel op de weg naar binnen met een inspirerende inleiding van de oprichter.  
 • Om de reis naar binnen kracht bij te zetten, bieden we gedurende de week een verdiepend programma aan. Hiermee maken we het je makkelijker om focus te houden op jouw eigen unieke pad en niet te veel afgeleid te raken door ruis van buitenaf. Je hoeft hiervoor niets te ‘weten’ of te ‘kunnen’. Het is een ervaringsgericht programma, waarin je door ons meegenomen wordt. Nieuwsgierig zijn en je openstellen voor het onbekende is het enige wat je hoeft te doen. En niet te vergeten heel veel plezier te hebben in alles wat je mag ontdekken natuurlijk!  
 • Vanwege een kleine groep deelnemers is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, een-op- een gesprekken en coaching. We bieden je hiertoe regelmatig tijd en ruimte, jij mag zelf bepalen in hoeverre je hiervan gebruik wilt maken. Wel willen we je aanmoedigen; pak je kans, want een meerdaagse pelgrimstocht van deze aard maak je misschien maar een keer in je levenJ  
 • De begeleiding bestaat uit Annemieke Oost van DailyPilgrim in samenwerking met Jennecke Stradmeijer van Ko’an Training. Beide bevlogen pelgrim en professioneel coach en trainer. Zij doen er alles aan om een veilige en ontspannen sfeer te creëren binnen de groep, zodat iedereen optimaal zichzelf kan zijn.
 • De echte pelgrimstocht begint pas als je thuiskomt. Hoe houd je het gevoel van ‘pelgrim zijn’ vast, integreer je opgedane inzichten, doorbreek je patronen en blijf je goed op koers op je eigen pad? Terug in het zogenaamde normale leven is dat soms lastig. Daarom bieden we je twee weken na thuiskomst nog een afrondend gesprek aan (telefonisch/videobellen) met een van de begeleiders om te bespreken hoe het met je gaat en wat je eventueel nog nodig hebt om thuis je weg weer goed te vervolgen.  

Dit alles zodat je na de pelgrimstocht meer eigenheid en bewegingsvrijheid gaat ervaren in je dagelijkse leven!

 Investering

799,- euro p.p.

Inclusief:

 • 5 overnachtingen met ontbijt en diner
 • startpakket Walk of Wisdom.
 • coaching programma en begeleiding

Exclusief:

 • drankjes, lunch en overige persoonlijke uitgaven.

Begeleiding

De pelgrimstocht wordt begeleid door Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer.

 

Annemieke (1978) is al jaren een bevlogen pelgrim. Als reisleider laat ze je graag proeven van alle mooie dingen die het pelgrimeren met zich meebrengt: eenvoud, ontmoeting, verbinding, verdieping en avontuur. Haar kracht als coach is mensen inspireren en motiveren op hun pad naar meer eigenheid. Ze weet een gastvrije en veilige sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom voelt. Ze ‘reist’ graag met je mee, zodat jij het beste kunt halen uit jouw ontdekkingstocht!

 

Jennecke (1978) is van jongs af aan geïnteresseerd in mensen en wat hen bezig houdt. Op avontuur, onwetend wat de volgende dag brengt, maakt haar blij. Ze is gegrepen door de magie van het onderweg zijn en wat het kan betekenen voor je persoonlijke leven. Verbinding met mensen is wat haar vervulling geeft.

Na een pelgrimage in 2018 heeft zij een carriėre – switch gemaakt en is zij werkzaam als coach en levenstrainer.

 

Annemieke en Jennecke hebben samen diverse pelgrimstochten begeleid en vormen samen een inspirerend team!

 

 

Praktische info

 • Maximaal aantal deelnemers: 10 personen
 • Startpunt in Nijmegen, eindpunt in Ravenstein
 • Zie voor uitgebreide informatie vraag & antwoord

Aanmelden

Vul hieronder je gegevens in,  en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op! Hierna volgt een kennismakings- en intakegesprek waarin we samen kijken naar jouw motivatie om mee op pelgrimstocht te gaan. Vanzelfsprekend krijg je dan ook meer gedetailleerde informatie over de reis en een paklijst toegestuurd.

Aanmelden voor tocht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit is niet zomaar een wandeltocht,
maar vooral een reis naar binnen.