3-daagse pelgrimstocht ‘Loop je vrij’
rondom Emmausklooster

Kloosterretraite

Ga mee op ontdekkingsreis en ervaar de bijzondere aspecten van het pelgrimsleven vanuit het Emmausklooster in Velp. Deze mini pelgrimstocht is bedoeld als een kleine retraite. Door even helemaal los te komen van het bekende, je onder te dompelen in de natuur en te genieten van de rust in het klooster en de schitterende kloostertuin. Om juist daar te zijn waar je door werk, afspraken of gezin minder snel bent: bij JEZELF.

Reis naar binnen

Dit is niet zomaar een wandeltocht, maar vooral een reis naar binnen. We begeven ons op onbekend terrein en van geijkte paden. Letterlijk en figuurlijk. Een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen in de ontmoeting met anderen.

Loop je vrij!

Vanuit het klooster maken we iedere dag een mini-pelgrimage van ongeveer 15 km in de prachtige omgeving. De routes zijn afwisselend en gemarkeerd. Je loopt de wandelingen in principe op jezelf, in je eigen tempo. Dat geeft je de ruimte om je te verbinden met wat er werkelijk voor jou toe doet, op dat moment. Om je hierin meer richting te geven, ga je op pad aan de hand van een vraag of kleine opdracht. Bij terugkomst in het klooster delen we elkaars opgehaalde ervaringen en inzichten in een ontspannen sfeer. We nemen je drie dagen mee naar buiten voor een reis naar binnen. Om in de cadans van het lopen meer bewegingsvrijheid te ervaren. Laat je verrassen en kom daar waar je hoofd je niet brengen kan!


Waarom een pelgrimstocht?

Een pelgrimstocht is een perfecte manier om jezelf beter te leren kennen en levensvragen te onderzoeken. Behalve een tocht in de buitenwereld maak je vooral een reis in je binnenwereld. 

Data

  • Najaarseditie: 17, 18 en 19 december 2021
  • Winter editie: 4,5 en 6 februari 2022
  • Zomer editie: 8,9 en 10 juli 2022 

 

Praktische info

Minimaal aantal deelnemers 6 personen. Maximaal aantal deelnemers: 10 personen.

We verblijven in het sfeervolle en eeuwenoude Emmausklooster in Velp in Noord-Brabant. Eenpersoonskamers inclusief wastafel, lakenpakket en handdoeken. De douches en toiletten bevinden zich op de gang. 

Tijden: aankomst op vrijdag om 09.30 uur en vertrek op zondag rond 16.00 uur.

Investering

395,- euro p.p.

  • Verblijf op basis van twee overnachtingen met ontbijt (inclusief lakenpakket en badhanddoeken), drie keer een lunch(pakket) en twee keer een kloostermaaltijd (3 gangen) . (incl thee/koffie in het klooster, excl drankjes en overige uitgaven)
  • Coaching programma en begeleiding
  • Uitgezette wandelroutes

Begeleiding

Annemieke Oost van DailyPilgrim en Jennecke Stradmeijer van KO’AN Training. Beide bevlogen pelgrim en professioneel coach/trainer

Aanmelden

Stuur een mail naar info@dailypilgrim.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op! 

Laat je verrassen en kom daar
waar je hoofd je niet brengen kan!

In 2015 liep ik mijn eerste camino van Porto naar Santiago de Compostella. Een impactvolle gebeurtenis had in de jaren ervoor mijn leven compleet op z’n kop gezet. Op mijn 28e ben ik namelijk plotseling slechtziend geworden. Om na mijn revalidatietraject weer een gevoel van onafhankelijk te ervaren en zelfvertrouwen te krijgen, ging ik op pad. Mijn beperking had de regie over mijn leven genomen en dat wilde ik doorbreken. Met deze pelgrimstocht zou ik mijn wereld weer vergroten en ervaren dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt. Om na 240 km pelgrimeren de eindstreep te halen was een onbeschrijfelijk gevoel van euforie en overwinning! Ik wist; dit is het begin van iets nieuws.

Ik besloot van de ontstane passie voor pelgrimeren een missie te maken; mensen mee op pad nemen voor een reis naar binnen. In eerste instantie voor lotgenoten, met de oprichting van Stichting Anders Bekeken in 2016. Daarna door jongeren, die om diverse redenen op school of werk waren uitgevallen, mee op pelgrimstocht te nemen voor nieuw perspectief. Om vervolgens een eigen onderneming op te richten onder de naam DailyPilgrim in 2019. Met een aanbod van diverse pelgrimstochten voor iedereen die een reis van betekenis wil maken.

In 2021 diende zich plotseling een mooie kans aan. Een samenwerking met de organisatie Wandel naar Jezelf. Ineens werkten we vanuit een team. Als ondernemers vulden we elkaar goed aan en we konden meters maken. De agenda was goed gevuld met pelgrimstochten en wandelretraites. Wij zijn met heel veel groepen op pad geweest; in Nederland, maar vooral ook in Frankrijk, Portugal en Spanje.

Elke pelgrimstocht was uniek. Elke pelgrimstocht had eigen thema’s. Elke pelgrimstocht verraste en ontwapende. Elke pelgrimstocht had grote impact. Elke pelgrimstocht was een reis van betekenis.

Het is eigenlijk niet onder woorden te brengen, wat het begeleiden van deze pelgrimstochten voor mij betekent. De bereidheid van de deelnemers, het vertrouwen, het delen, de co-creaties, de verdieping, het worstelen, het lachen, het huilen en het immense genieten met elkaar. Daarin te mogen faciliteren is het mooiste wat ik ooit heb gedaan!

En toch komt aan dit avontuur van pelgrimeren een einde. Voorlopig althans. Aangezien de geplande overname van Wandel naar Jezelf door omstandigheden niet door is gegaan, is het tijd om te herijken. Om te reflecteren op alle opgedane kennis en ervaring. De balans op te maken en te ontdekken hoe een vervolg eruit zou kunnen zien. Want deze prachtige, transformerende ervaring gun ik iedereen!

Voorlopig dus geen nieuwe pelgrimstochten op de agenda. Voor nu is de cirkel rond. De camino bestaat al duizenden jaren en zal geduldig blijven wachten op een terugkeer. Dat is een ding wat zeker is. Hoe en wanneer? Dat gaan we zien!

Voor nu, Camino Bedankt! Je hebt altijd precies gegeven wat nodig was.

Annemieke Oost
DailyPilgrim