Pelgrimstochten

Loop je vrij

Een pelgrimstocht is een perfecte manier om jezelf beter te leren kennen en levensvragen te onderzoeken. Behalve een tocht in de buitenwereld maak je vooral een reis in je binnenwereld. Lopend sta je stil bij wat er in jou leeft. Dat kan privé of werk gerelateerd zijn. Je kunt bijvoorbeeld op pad gaan met vragen als: Waar sta ik nu en hoe ga ik verder? Wat wil ik echt? Wat houdt me tegen? Wat heb ik nodig om stappen te zetten? Ga mee op pad en Loop je Vrij!

Loop je vrij

Het maken van een pelgrimstocht kun je zien als metafoor voor het dagelijks leven. De ‘weg’ houdt je een spiegel voor en nodigt je uit om erin te kijken. Het helpt je oude gewoontes en patronen te doorzien en doorbreken en nieuwe wegen in te slaan.

Door bewust op pad te gaan (met een vraag, intentie of verlangen) zet je automatisch een leerproces in gang. Bijvoorbeeld om iets te verhelderen, te ontdekken, te verwerken, aan te gaan, of los te laten. Pelgrimeren gaat dus niet zozeer om het vertrekken, maar vooral over het thuiskomen bij jezelf. Het lopen is dus geen doel op zich, maar een middel. Om ontspannen in het huidige moment te zijn. Het enige moment waarin we kunnen leren en groeien.

Ga als pelgrim mee op pad en ontdek de kracht van eenvoud, ontmoeting, verbinding, verdieping en avontuur! 

“Pelgrimeren is wandelen met je ziel, kijken met je innerlijk oog, luisteren met je hart, en zo het geheim van het leven op het spoor komen.” 

- Jeroen Gooskens
"Ik neem de benen. Jij ook?
Te voet de vrijheid tegemoet!"

Over Annemieke

Aangenaam, mijn naam is Annemieke Oost. Ik plaats anderen niet graag in hokjes en mezelf dus ook niet. Noem me coach, trainer, systemisch opsteller of reisbegeleider, ik voel me bovenal een pelgrim in het dagelijks leven: een DailyPilgrim.

Wat je van ons mag verwachten

Je gaat georganiseerd op pad en wij gidsen op de route, zodat jij alle tijd en aandacht kan richten op je eigen proces en het genieten onderweg! Je krijgt ondersteuning op ‘jouw weg’ door middel van een verdiepend coaching programma, begeleid door professionele coaches. Zo wordt het een avontuur van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, heling en transformatie.

Wat we van jou verwachten

 • Instappen met een persoonlijke vraag of intentie;
 • Een open en nieuwsgierige houding;
 • Bereid zijn eerlijk te kijken naar jezelf;
 • Letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen;

Als pelgrim onderweg…

 • stap je uit je dagelijkse routine
 • neem je afstand van het bekende
 • dompel je onder in een natuurlijke omgeving
 • ga je onderweg met gelijkgestemden
 • ben je samen, maar ook op jezelf
 • ontsla je jezelf van alle rollen
 • kun je volledig jezelf zijn
 • schrap je het woord ‘moeten’
 • kun je het niet goed of fout doen
 • hoef je het allemaal niet te weten
 • mag je tijd voor jezelf nemen
 • zet je je telefoon offline
 • treed je buiten je comfortzone
 • stuur je het denken even met vakantie
 • laat je de wijsheid van je hart spreken
 • neem je het risico van het echte ipv rechte pad!

FAQ

Vragen en meer informatie

Voor de meest gestelde vragen & antwoorden zie de link hieronder. Staat jouw vraag er niet bij of wil je meer informatie? Neem contact met ons op, we vertellen je graag alles over onze pelgrimstochten!

AANBOD

Bekijk de agenda

Ben je enthousiast geworden en wil je mee op pad voor een reis naar binnen? Om daarna opgeladen, geïnspireerd, met een frisse blik en ruimer perspectief weer thuis te komen? Welkom! Check de agenda voor het aanbod.

‘De pelgrimstocht heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik gun deze ervaring iedereen’
Lisa van Oort
‘Het veranderende landschap, de gesprekken en ontmoetingen onderweg waren spiegels om mijn eigen verhaal op te helderen. Deze reis is je leven in het klein.’
Nik van Hoogstraten
‘Erg relaxte sfeer, niets moet, alles mag. Voordat ik het wist was ik dingen aan het vertellen die ik normaal niet zo snel op tafel leg.
Mascha Schraven
‘Een bijzonder mooie ervaring. Met Jennecke en Annemieke als captains terwijl je ondertussen je eigen koers vaart, loopt en ervaart. De vragen of je iets wilt delen maakt de wandeling, het even loskoppelen van de dagelijkse sleur, zeer aangenaam. Eigenlijk houd ik niet van wandelen en ik had niet geoefend, maar wat vond ik dit leuk om te doen.
Rosemary
‘Helderheid over een belangrijk thema in mijn leven en de moed om een knoop door te hakken; de 6-daagse pelgrimstocht was voor mij een life changing experience. Ik voelde me veilig in de groep, waardoor ik me kon openstellen voor alle ervaringen. Jennecke en Annemieke vullen elkaar aan en tonen ook hun eigen kwetsbaarheid, waardoor er een gevoel van gelijkwaardigheid ontstaat.  Door het wandelen is er iets in beweging gezet. Van ‘ja maar…’ naar ‘en toch…’. Ik durf weer te dromen!’
Monique van Schijndel
‘Een unieke ervaring! De combinatie van het wandelen, samen lunchen in de natuur, het ontdekken en delen van elkaars manier van levenskunst. Dat je je op de terugreis realiseert: wat een leuk initiatief om mensen bij elkaar en in verbinding te brengen.’
Joost Hanssen